Saturday, July 22, 2017

July 3rd week 2017 Current Affairs MCQ 14-22 days

Free Download 3rd week july 2017 CA MCQ

Download here


Tuesday, July 18, 2017

Every possible book is available here

Advancenced maths by Rakesh Yadav
2) #‎Advanced_Grammar_in_Use
3) #‎Essay_Writing_for_Competitive_English_Test
4) #‎Advance_Mathematics_For_Quants
5) #‎Advance_Grammar_Vocabulary_Solution
6) #‎R_S_Agarwal_Quants
7) #‎R_S_Agarwal_Verbal  &  #‎Non_Verbal_Reasoning
8) #‎R_S_Agarwal_Reasoning_Practice
9) #‎S_P_Bakshi_Objective_General_English
10) #‎A_Mirror_To_Common_Error

11) #‎Quicker_Math_By_M_Tyra
12) #‎Paramount_Maths
13) #‎Paramount_Reasoning
14) #‎Arun_Sharma_Quants
15) #‎Paramount_General_Science
16) #‎Paramount_Social_Science
17) #‎When_Bad_Grammar_Happens_to_Good_People
18) #‎English_Grammar_Secrets_by_Caroline_Brown_and_Pearson_Brown
19)A Student's Introduction to English Grammar by Rodney Huddleston and Geoffre K. Pullum (ebook)
20)How To Prepare For Data Interpretation and Logical Reasoning By Arun Sharma

21) #‎Word_Power_Made_Easy_Norman_Lewis
22) #‎English_grammar_and_composition_by_Wren_and_Martin
23) #‎Complete_Book_Of_Geometry_SSC_CGL
24) #‎Fast_Focused_Practice_that_Improves_Your_Math_Skills
25) #‎Master_in_English_Language (Vol-I)
26) #‎The_Accredited_Guide_to_Data_Interpretation  &  #‎Data_Sufficiency
27) #‎Railway_RRB_KIRAN_Book
28) #‎Quants_Book_For_Made_Easy
29) #‎Puzzles_Workbook

33)#General_English_Grammar_by Dr. Ramphal Nain
34)#Essay_Writing_for_English_Tests_By_Gabi Duig
39)A Student's Introduction to English Grammar by Rodney Huddleston and Geoffrey K. Pullum

46)#Data_Interpretation_and_Logical_Reasoning_By_Arun Sharma
48)Important Reasoning Questions “Work Book” For #IBPS_SO,#LIC_AAO_Exam


Sunday, July 16, 2017

free download ibps po 2017 New pattern DI package

1 -

250 #Data Interpretation Questions Sets -

[60 + SETS ]

#grade up - [ ---- ]

#bankers_adda -

25 #sets  -

#kundan -






Data Interpretation Practice #Workbook  -

Data Interpretation #Vol - 1 ----




2 -

3 - { 30 SETS - ]

4 -

5 -

6 -

7 -

8 -

9 -

10 -  [ 140+ SETS - BANKERS ADDA - ]

11 - [ 24 SETS - ]

12 -

13 -

14 -

15 -

July 2nd week current affairs MCQ 2017

Free download current affairs 2nd week July 2017 for questions and answers

Thursday, July 13, 2017

Computer awareness free download link


Part-2(#Ms access)

Part-3(Ms #word)

Part-4(Ms #excel)

Part-5(computer #memory)

Part-6(file #extension)

Part-7(100 mcq on database management system -#DMBS-MCQ

Part-9(600 MCQs on computer #awareness)

Part-10(300 MCQs on computer #fundamental)







All bank books free download

*Mahendra Institute Books*
quants by Abhijit.pdf *Darpan Magazines*

*Quatitative Aptitude By Abhijit Guha*
*Bank Clerk Previous Papers*

*Objective By Hari Mohan Prasad*
*Fast Track Objective Arithmetic By Rajesh Verma*
*Kiran One Liner Approach General Knowledge ( Dictionary of Facts)*
*Kiran Bank Clerk Numerical Ability Year wise Solved Papers*
*Kiran Bank Clerk Reasoning Year Wise Solved Papers*
*Kiran Computer Literacy And Knowledge*
*K Kundan's Quantitative Aptitude For Bank Exams*
*K Kundan's Reasoning Book For Bank Exams*
*K Kundan's English Book For Bank Exams*
*Banking And Finance By Upkar Publications*
*Banking Awareness By NT Somshekar*
*Paramount Textbooks*

*Quicker Maths Textbook*

*Upkar's Cpmpendium English*
*Upkar's Data Interpretation And Data Sufficiency*
*Upkar's Logical Reasoning and Arithmetic Ability*
*Upkar's General English Grammer By Ramphal Nain*
*Upkar's CAT Complete Course*
*Upkar's Bank Probationary Officer Management Trainees By TS Jain*
*Upkar's The Art Of Speaking*

*Cloze Test Book By Christopher Phoenix*
*Passage Reading For SSC By Christopher Phoenix*
*Disha Publications* SBI/IBPS PO Solved Papers

Free Books

Computer Awareness MCQ

1. The term ‘Computer’ is derived from..........
a. Latin b. German c. French d. Arabic
Answer a) Latin

2. Who is the inventor of “Difference Engine”?
a. Allen Turing b. Charles Babbage c. Simur Cray d. Augusta Adaming
Answer b. Charles Babbage

4. Who is the father of Computer science?
a. Allen Turing b. Charles Babbage c. Simur Cray d. Augusta Adaming
Answer b. Charles Babbage

5. Who is the father of personal computer?
a. Edward Robert b. Allen Turing c. Charles Babbage d. None of these
Answer a. Edward Robert

6. A CPU contains
a. a card reader and a printing device b. an analytical engine and a control unit
c. a control unit and an arithmetic logic unit d. an arithmetic logic unit and a card reader
Answer c. a control unit and an arithmetic logic unit

7. Which of the following controls the process of interaction between the user and
the operating system?
a. User interface b. Language translator
c. Platform d. Screen saver
Answer a. User interface

8. The first computers were programmed using
a. assembly language b. machine language
c. source code d. object code
Answer b. Machine language

9. a combination of hardware and software that facilitates the sharing of
information between computing devices.
a. network b. Peripheral c. expansion board d. digital device
Answer a. Network

10. Coded entries which are used to gain access to a computer system are called
a. Entry codes b. Passwords c. Security commands d. Code words
Answer b. Passwords

11. Which of the following statements is true ?
a. Minicomputer works faster than Microcomputer
b. Microcomputer works faster than Minicomputer
c. Speed of both the computers is the same
d. The speeds of both these computers cannot be compared with the speed of
Answer a. Minicomputer works faster than Microcomputer

12. You organize files by storing them in
a. archives b. folders c. indexes d. Lists
Answer b. Folders

13. What type of resource is most likely to be a shared common resource in a
computer Network?
a. Printers b. Speakers c. Floppy disk drives d. Keyboards
Answer a. Printers

14. Which device is required for the Internet connection?
a. Joystick b. Modem c. CD Drive d. NIC Card
Answer b. Modem

15. What is a light pen?
a. A Mechanical Input device b. Optical input device
c. Electronic input device d. Optical output device
Answer b. Optical input device

16. UNIVAC is
a. Universal Automatic Computer b. Universal Array Computer
c. Unique Automatic Computer d. Unvalued Automatic Computer
Answer a. Universal Automatic Computer

17. CD-ROM stands for
a. Compactable Read Only Memory b. Compact Data Read Only Memory
c. Compactable Disk Read Only Memory d. Compact Disk Read Only Memory
Answer a. Compactable Read Only Memory

18. ALU is
a. Arithmetic Logic Unit b. Array Logic Unit
c. Application Logic Unit d. None of above
Answer a. Arithmetic Logic Unit

19. VGA is
a. Video Graphics Array b. Visual Graphics Array
c. Volatile Graphics Array d. Video Graphics Adapter
Answer a. Video Graphics Array

20. IBM 1401 is
a. First Generation Computer b. Second Generation Computer
c. Third Generation Computer d . Fourth Generation Computer
Answer b. Second Generation Computer

Trick to Remember Cups associated with Cricket

Trick to Remember Cups associated with Cricket:

Trick:  RAJA'S  GIST'S

R- Rothmans Cup
A- Ashes Cup
J- Jawaharlal Nehru Cup
A- Asia Cup
S- Sahara

G- Gillette
I- ICC World Cup
S- Sharjah Cup
T- Titan Cup
S- Singer Cup